Welkom

op de website van de "Sint Plechelmus Harmonie"
uit de Lutte.

Op deze website vindt u informatie over de muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie die is opgericht op 2 maart 1902.

Sint Plechelmus Harmonie - Fotosessie 2012

Muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie ter gelegenheid van het 110 jarig jubileum
d.d. zondag 20 mei 2012 in het Arboretum Poort-Bulten in de Lutte
© foto Sint Plechelmus Harmonie

Alle leden van de lutterse Sint Plechelmus Harmonie zullen op zondag 5 augustus naar Laggenbeck (Ibbenbüren) afreizen om voor de 9de keer deel te nemen aan de Internationalen Begegnungswoche “der Volkstanzgruppe der KAB Laggenbeck”, welk dit jaar voor de 12de keer zal plaatsvinden van 1 t/m 5 augustus

Dit internationale volksdansfestijn, waar rond 300 volksdansers uit 9 verschillende landen hun opwachting maken vindt elke 5 jaar plaats. Dit jaar zal ook de muziekvereniging uit De Lutte weer van de partij zijn om hun muzikale steentje bij te dragen. Het is overigens één van de grootste volksdansevenementen in heel Duitsland.
De deelnemende folkloristische dansgroepen komen o.a. uit: Brazilië, en een veelheid aan Europese landen waaronder België, Finland, Italië, Slowakije, Ierland en Wit-Rusland. Ook uit het Duitse gastland zullen en aantal groepen acte de présence geven.
Nederland is vertegenwoordigd door Folkloristische Dansgroep Hellendoorn en De Enscheder Spöllers en Daansers „De Krekkel“ en de uit Losser afkomstige Böggelrieders en Daansers.
De muzikanten uit De Lutte zullen op zondag 5 augustus in de middag deelnemen aan een historische optocht. En als laatste zullen ze in de vooravond nogmaals muzikaal van zich laten horen tijdens de sluitingsceremonie.
Voor het complete programma verwijzen wij u naar de website van de organisatie. Te weten: www.begegnungswoche.com.

Op zondag 8 juli om 10.00 uur begint de viering van het patroonsfeest van de H. Plechelmus in De Lutte met een bijzondere viering in de fraai versierde Pechelmuskerk. Plechelmus is in De Lutte o.a. de naamgever van de geloofsgemeenschap, de plaatselijke harmonie en de basisschool.
Aan de viering wordt medewerking verleend door voorganger Ingrid Schraven, de Sint Plechelmus Harmonie met harmonieorkest en slagwerkgroep en het dames- en herenkoor van de locatie. 

Tijdens deze viering is er ook en speciale terugkomviering voor de kinderen die dit jaar hun Eerste Heilige Communie hebben gedaan. Ook is er een speciaal moment voor het goede doel waarvoor de communicantjes dit jaar geld hebben ingezameld. De stichting Sunrise Dutch Education Foundation (www. sdef.nl) zorgt ervoor dat jonge kinderen in Nepal onderwijs krijgen als hun ouders dat zelf niet kunnen betalen.

Aan het einde van de viering is er een processie door het kerkenbos met afsluiting bij de Calvarieberg op de begraafplaats. Na afloop van de processie bestaat er de gelegenheid om in de voortuin van de pastorie een kop koffie te drinken. Hier zullen ook de jubilarissen Rudy  Egberink, Tonny Gervink, Frank Koertshuis en Theo Pünt, welke allen 40 jaar lid zijn van de Sint Plechelmus Harmonie een muzikale hulde worden gebracht. De Sint Plechelmus Harmonie viert later op deze dag ook haar jaarfeest.

Op dinsdagavond 10 juli laten de jeugdleden van de Sint Plechelmus Harmonie van zich horen. Ze treden vanaf 18:30 uur op in het dorpshoes om te laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Hierbij zijn niet alleen ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes uitgenodigd, maar ook andere belangstellenden kunnen een kijkje nemen. Kinderen die erover nadenken om na de vakantie te starten met muziekles zijn natuurlijk ook van harte welkom. Leden van de harmonie staan deze avond klaar om hun vragen te beantwoorden. Naast de individuele muzieklessen spelen jeugdleden ook in het jeugdorkest. Onder leiding van Henk Veneman spelen ze tijdens de voorspeelavond een aantal nummers. De jonge slagwerkers spelen deze avond samen onder leiding van hun docent van de muziekschool. Naast hun individuele lessen, spelen zij op maandagavond samen in een jeugddrumband onder leiding van Gerard oude Spraaksté. Zij brengen een tweetal nummers ten gehore.
Nieuw dit jaar is dat behalve alle jeugdleden van de Plechelmus Harmonie, ook de kinderen die les hebben op piano, gitaar en viool op deze avond gaan optreden. Ofwel het wordt een muzikale veelzijdige avond waar de Lutter jeugd van zich laat horen!

SponsorKliks

SponsorKliks

Aanmelden Nieuwsbrief

Sponsoren

22-Walls-en-More-by-Bjorn.jpg

Kalender

December 2023
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Agenda

Geen evenementen