Welkom

op de website van de "Sint Plechelmus Harmonie"
uit de Lutte.

Op deze website vindt u informatie over de muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie die is opgericht op 2 maart 1902.

Sint Plechelmus Harmonie - Fotosessie 2012

Muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie ter gelegenheid van het 110 jarig jubileum
d.d. zondag 20 mei 2012 in het Arboretum Poort-Bulten in de Lutte
© foto Sint Plechelmus Harmonie

Zaterdag 16 december 2017 tussen 18.00 uur en 18.30 uur kan men starten bij de Plechelmuskerk. Met een wandeltocht van ongeveer 30 min. Met als titel “Op weg naar Kerstmis”.

Wegens groot succes van voorgaande jaren hebben we dit jaar weer de adventstocht georganiseerd.
In het kader van de kerk treedt naar buiten, wordt er een korte wandeling van ongeveer 30 min gehouden. Jullie kunnen meelopen in groepen van max. 20 personen,

Op zaterdag 16 december kan er tussen 18.00 en 18.30 uur worden gestart met een Adventstocht met als titel “Op weg naar Kerstmis”. Deze tocht wordt verlicht met fakkels en vuurkorven en gaat door o.a. het Kerkenbos, waarbij verschillende aansprekende items uit het kerstverhaal, zoals o.a. de boodschap van de engel, de tocht naar Bethlehem, geen plaats in de herberg, zullen worden uitgebeeld op verschillende locaties, zoals de Jozefkapel. Naast diverse “acteurs”, van o.a. de toneelvereniging ’Ons genoegen’, zullen ook ezel en schapen aanwezig zijn. Leden van het Plechelmuskoor, themakoor en Lutters Geluutke brengen passende liedjes ten gehore. Ook zal er de nodige zorg besteed worden aan het natuurgetrouw uitbeelden van de locaties. Het is dus geen levende kerststal op zich, maar een “reis” naar het kerstverhaal.
Na de wandeling worden jullie in de kerk onthaald met mooie muziek gespeeld door het jeugdorkest van de Sint Plechelmus Harmonie en is er voor iedereen warme chocolademelk.
Voor iedereen die op een gepaste wijze samen op weg wil gaan naar Kerst 2017 geldt:
Van harte welkom.

Het meedoen is gratis maar een gepaste bijdrage in de onkosten wordt zeer op prijs gesteld.
In principe gaat de Adventstocht altijd door, mocht het niet zo zijn dan zal het vermeldt worden op de websites van Lumen Christi, delutte.com en de Sint Plechelmus Harmonie.

Werkgroep adventstocht De Lutte

Traditiegetrouw organiseert de Sint Plechelmus Harmonie een kerstconcert in de Plechelmuskerk op de zondag voor kerstmis. Dit jaar vindt het concert plaats op zondag17 december. Vanaf 14:45 uur wordt het publiek ontvangen door de Tapwacht met verschillende swingende kersthits. Om 15:00 uur start het harmonieorkest in de kerk met verschillende bekende kerstnummers. Zo zal de muziek uit de bekende Home Alone kerstfilms ongetwijfeld herkenbaar zijn en kan ook Rudolph the Red Nosed Reindeer deze middag niet ontbreken. Ook zal een koperkwintet met orkestleden tijdens deze middag een bijdrage leveren om alvast in kerststemming te komen. De presentatie is in handen van Anne Heerink. De toegang is gratis.

Muziekschool “De Sleutel” (onderdeel van stichting Fundament) verzorgt i.s.m. de St. Plechelmusschool muzieklessen in alle groepen van de school. Naast het zingen en bewegen leren kinderen in groep 5 o.a. noten lezen en de mondharmonica bespelen, staat in groep 6 het zingen centraal en krijgen kinderen in groep 7 en 8 acht weken lang les op een instrument. Omdat het Fonds voor de Cultuurparticipatie wederom subsidie heeft toegekend is het vervolg de muzieklessen voor de komende twee schooljaren zeker. Dit moet gevierd worden!

Op vrijdag 1 december is er om 19.00 uur een presentatie van de muzieklessen in Erve Boerrigter. Deze avond wordt samen met de Sint Plechelmus Harmonie georganiseerd. Kinderen uit groep 5, 6 en 8 kunnen zich opgeven voor deze feestelijke avond om te laten horen wat zij geleerd hebben tijdens hun muzieklessen. Zij worden begeleid door het jeugdorkest van de Sint Plechelmus Harmonie en docenten van de muziekschool. Het jeugdorkest zal daarnaast laten horen hoe mooi een harmonieorkest klinkt. Aansluitend kunnen de kinderen instrumenten uitproberen.

Natuurlijk zijn kinderen uit andere groepen en andere belangstellenden van harte welkom om deze presentatie bij te wonen. De presentatie inclusief het uitproberen van de instrumenten zal ongeveer een uur duren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martine Haitjema-Bauhuis, cultuurcoach en coördinator muziekonderwijs, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 06-51 11 81 75.

SponsorKliks

SponsorKliks

Aanmelden Nieuwsbrief

Sponsoren

20-Notkamp-Boomkwekerij.jpg

Kalender

December 2023
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Agenda

Geen evenementen