Welkom

op de website van de "Sint Plechelmus Harmonie"
uit de Lutte.

Op deze website vindt u informatie over de muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie die is opgericht op 2 maart 1902.

Sint Plechelmus Harmonie - Fotosessie 2012

Muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie ter gelegenheid van het 110 jarig jubileum
d.d. zondag 20 mei 2012 in het Arboretum Poort-Bulten in de Lutte
© foto Sint Plechelmus Harmonie

Wegens groot succes van vorig jaar hebben we dit jaar weer de adventstocht georganiseerd.
In het kader van de kerk treedt naar buiten, wordt er een korte wandeling van ongeveer 30 min. gehouden. Jullie kunnen meelopen in groepen van max. 20 personen
Op zaterdag 17 december kan er tussen 18.00 en 18.30 uur worden gestart met een Adventstocht met als titel “Op weg naar Kerstmis”. Deze tocht wordt verlicht met fakkels en vuurkorven en gaat door o.a. het Kerkenbos, waarbij verschillende aansprekende items uit het kerstverhaal, zoals o.a. de boodschap van de engel, de tocht naar Bethlehem, geen plaats in de herberg, zullen worden uitgebeeld op verschillende locaties, zoals de Jozefkapel. Naast diverse “acteurs”, dit jaar o.a. van de toneelvereniging ’Ons genoegen’, zullen ook ezel en schapen aanwezig zijn. Leden van het dames en herenkoor, themakoor en Koor van de Boerderij brengen passende liedjes ten gehore. Ook zal er de nodige zorg besteed worden aan het natuurgetrouw uitbeelden van de locaties. Het is dus geen levende kerststal op zich, maar een “reis” naar het kerstverhaal.
Na de wandeling worden jullie in de kerk onthaald met mooie muziek gespeeld door het jeugdorkest van de Sint Plechelmus Harmonie en is er voor iedereen warme chocolademelk.
Voor iedereen die op een gepaste wijze samen op weg willen gaan naar Kerst 2016 geldt:
Van harte welkom.
Het meedoen is gratis maar een gepaste bijdrage in de onkosten wordt zeer op prijs gesteld.
In principe gaat de Adventstocht altijd door, mocht het niet zo zijn dan zal het vermeldt worden op de websites van Lumen Christi, delutte.com en deze website.

Traditiegetrouw organiseert de Sint Plechelmus Harmonie op de zondag voor Kerstmis een kerstconcert. Dit jaar vindt het concert plaats op 18 december in de Sint Plechelmuskerk in De Lutte. Voor aanvang van het concert zorgt de saxofoonsectie van het harmonieorkest alvast voor de ultieme kerststemming, waarna om 15.30 uur het orkest onder leiding van Henk Veneman start met een gevarieerd concert.

Het programma bestaat uit verschillende bekende kerstmuziek. Zo wordt onder andere de kerstklassieker "All I want for Christmas is You" ten gehore gebracht, maar ontbreken deze middag ook de traditionele kerstnummers niet. Daarnaast maken minder bekende, maar zeker niet minder mooie nummers deel uit van het programma. Verschillende stukken worden uitgevoerd in samenwerking met solisten uit eigen gelederen. Sleigh bells en klokken die het ultieme kerstgevoel oproepen ontbreken wederom niet. Kortom ook dit jaar weer een mooi programma om alvast in kerststemming te komen. De toegang van dit concert is gratis. Graag zien we u op zondag 18 december om 15.30 uur.

Op vrijdagavond 4 november gaat de muziekmarathon van de Plechelmus Harmonie van start in het dorpshoes van De Lutte. Tijdens de eerste editie van dit evenement is het de bedoeling dat 24 uur lang muziek wordt gemaakt. Reden voor deze activiteit is het opgestelde investeringsplan voor de vervanging van een deel van het instrumentarium. Om dit plan waar te kunnen maken zijn niet alleen verschillende fondsen benaderd, maar steken ook leden van de vereniging de handen uit de mouwen. Met behulp van deze muziekmarathon hoopt de vereniging het investeringsplan op korte termijn te kunnen realiseren.

Flyer Muziek Marthon

De aftrap van het muzikale spektakel vindt om 20:00 uur plaats en wordt verzorgd door de slagwerkgroep van de Lutter muziekvereniging. Daarna verzorgt een band die al eerder voor een geweldige avond zorgde tijdens de Night @ the Bloemenbeek een feestavond waarbij de toegang voor iedereen gratis is. Het belooft een gezellige avond te worden waarbij de band wordt afgewisseld door verschillende dweilorkesten.

Ook ’s nachts is er volop activiteit in het dorpshoes en kan men deelnemen aan een muziekquiz of zelf een optreden geven tijdens het karaoke-uur. Het zaterdagprogramma wordt onder andere gevuld door De Lutter Muzikanten en het themakoor van De Lutte. Tussen de repetities van het orkest is er de gelegenheid te komen luisteren naar verschillende ensembles die leden van de vereniging speciaal voor deze gelegenheid hebben geformeerd. Om 15:00 uur bent u van harte welkom om te komen luisteren naar Egerländer muziek van De Lutter Muzikanten waarna het de beurt is aan het themakoor.

De muziekmarathon wordt om 18:00 uur afgesloten met een concert van het harmonieorkest onder leiding van Henk Veneman. Onder andere mooie marsen en musicalmuziek maken deel uit van het de knallende afsluiter van het 24 uur durende evenement. Al met al wordt vrijdag en zaterdag een mooi muzikaal programma gebracht met voor elk wat wils! Wij heten zowel jong als oud van harte welkom om op 4 en 5 november een kijkje te komen nemen in dorpshoes Erve Boerrigter.

Programma muziekmarathon

SponsorKliks

SponsorKliks

Aanmelden Nieuwsbrief

Sponsoren

04-Plexat.jpg

Kalender

December 2023
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Agenda

Geen evenementen