Welkom

op de website van de "Sint Plechelmus Harmonie"
uit de Lutte.

Op deze website vindt u informatie over de muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie die is opgericht op 2 maart 1902.

Sint Plechelmus Harmonie - Fotosessie 2012

Muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie ter gelegenheid van het 110 jarig jubileum
d.d. zondag 20 mei 2012 in het Arboretum Poort-Bulten in de Lutte
© foto Sint Plechelmus Harmonie

Poster Kerstconcert 2015 Kerstmis staat weer voor de deur, wat betekent dat het tijd is voor het jaarlijkse kerstconcert van de Sint Plechelmus Harmonie. Het concert vindt plaats op zondag 20 december in de St. Plechelmuskerk in De Lutte. Vanaf 15.30 uur start het harmonieorkest onder leiding van Henk Veneman met een gevarieerd programma. Onder andere traditionele nummers als Komt allen tezamen en Once in Royal David’s City worden in een nieuw jasje gestoken. Naast deze bekende kerstmuziek maken ook minder bekende stukken als Praise to the Lord, Ouverture to a Winter Festival en End of the Year Special deel uit van het repertoire. Ook in deze stukken zullen de sleigh bells en klokken die het ultieme kerstgevoel oproepen niet ontbreken. Van An English Christmas tot Ukrainian Bell Carol, het komt allemaal voorbij deze middag.

Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar voor een vocale bijdrage aan het programma gezorgd. Dit jaar laat een Utrechtse à capella groep haar nummers horen. De enthousiaste dames van Voix Vocal Group worden ondersteund door pianist Sjoerd Crijns tijdens de repetities en optredens. Verder is hun stem het enige dat zij nodig hebben om het publiek een geweldige middag te bezorgen. Onder leiding van Leonie Tielemans brengen ze bekende nummers meerstemmig en geven ze er hun eigen draai aan.

Kortom ook dit jaar weer een mooi programma om alvast in kerststemming te komen. De toegang van dit concert is gratis. Graag zien we u op zondag 20 december om 15.30 uur.

Dit jaar wordt er geen kinderkerstviering georganiseerd in de Plechelmuskerk
Maar,…. we doen wel iets anders. In het kader van de kerk treedt naar buiten, wordt er een korte wandeling van ongeveer 30 min gehouden. U kunt meelopen in groepen van 20 personen
Op zaterdag 19 december kan er tussen 18.30 en 19.00 uur worden gestart met een Adventstocht georganiseerd voor de jeugd en ouders met als titel “Op weg naar Kerstmis”. Deze tocht wordt velicht met fakkels en vuurkorven en gaat door o.a. het Kerkenbos, waarbij verschillende aansprekende items uit het kerstverhaal, zoals o.a. de boodschap van de engel, de tocht naar Bethlehem, geen plaats in de herberg, zullen worden uitgebeeld op verschillende locaties, zoals de Jozefkapel. Naast diverse “acteurs” zullen ook ezel en schapen aanwezig zijn en zal de nodige zorg worden besteed aan het natuurgetrouw uitbeelden van de locaties. Het is dus geen levende kerststal op zich, maar een “reis” naar het kerstverhaal.
Na de wandeling wordt u in de kerk onthaald met mooie muziek gespeeld door het jeugdorkest van de Sint Plechelmus Harmonie en is er voor iedereen warme chocolademelk.
Voor iedereen die op een gepaste wijze samen op weg willen gaan naar Kerst 2015 geldt: Van harte welkom.
In principe gaat de Adventstocht altijd door, mocht het niet zo zijn dan zal het vermeldt worden op de websites van Lumen Christi en de Sint Plechelmus Harmonie.

Twentse Cultuurtocht 2015Afgelopen zondag werd voor de zevende maal de Twentse Cultuurtocht gehouden, die deze keer in het teken stond van natuur en spiritualiteit. Dat leverde voor de fietsende en wandelende deelnemers een mooie combinatie op van het genieten van de natuur in en rond het Lutterzand in herfstsferen met op de halteplaatsen een reeks van optredens. Eén van de prominente gasten was dominee Anne van der Meiden, die korte verhalen voordroeg. Zijn optredens werden afgewisseld met muziek, uitgevoerd door muzikanten van de St. Plechelmus-harmonie uit De Lutte. Ondanks het mindere weer namen toch nog enkele honderden deelnemers de moeite om de route te volgen en de diverse optredens te bezoeken.
De route voerde langs een drietal locaties waar de organisatie culturele of spirituele activiteiten had georganiseerd. De eerste halte was aan de Hanhofweg, waar onder meer een demonstratie was te zien en te horen met kristallen klankschalen, afgewisseld met korte optredens van de slagwerk- en houtblazersgroep van de St. Plechelmus-harmonie. Onderweg konden de deelnemers zomaar een pelgrim tegen het lijf lopen, een wichelroedeloper of een handleester. Uiteraard leidde de route langs de mooiere plekjes, zodat de tocht als vanzelf ook een geweldige zondagse wandeling opleverde.

Muziek en warme lekkernijen

De tweede stop was op de deel van Erve Bewwerboarg aan de oever van de Dinkel. Hier zat emeritus predikant Anne van der Meiden klaar om voor te lezen uit eigen werk. Op de deel was verder een kunstenares aan het werk en stonden een hapje en een drankje klaar. Een groep muzikanten van de St. Plechelmus-harmonie wisselde de lezingen af met muziek. Vanaf deze markante plek voerde de route verder door het Lutterzand naar de andere zijde van het natuurterrein naar het boerenerf van de familie Notkamp. Hier zat het Martinikoor uit Losser onder de kapschuur klaar voor enkele korte concerten. Even verderop was een stand ingericht met heerlijke warme lekkernijen. Voor de wandelaars die de laatste drie kilometer terug naar het startpunt bij Erve Boerrigter te ver vonden stond de bus klaar van het Oldenzaalse Stroat Ensemble.

Bron De week van Losser

SponsorKliks

SponsorKliks

Aanmelden Nieuwsbrief

Sponsoren

06-Heebing.jpg

Kalender

December 2023
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Agenda

Geen evenementen