Welkom

op de website van de "Sint Plechelmus Harmonie"
uit de Lutte.

Op deze website vindt u informatie over de muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie die is opgericht op 2 maart 1902.

Sint Plechelmus Harmonie - Fotosessie 2012

Muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie ter gelegenheid van het 110 jarig jubileum
d.d. zondag 20 mei 2012 in het Arboretum Poort-Bulten in de Lutte
© foto Sint Plechelmus Harmonie

Afgelopen zondag heeft het harmonieorkest haar jaarlijkse kerstconcert gegeven in de St. Plechelmuskerk van De Lutte. In de versierde kerk werd het publiek getrakteerd op sfeervolle kerstmuziek, een passende opmaat naar de aankomende feestdagen. Het programma was afwisselend met kerstliederen van Bach en Händel, middeleeuwse klanken met 'A Medieval Christmas', solozang van eigen zangeressen Inge Lage Venterink en Danieke Vrijkorte in 'Gabriella's Song' en een spetterende afsluiting met 'A Christmas Dance Party'. Ook de leden van het dames- en herenkoor van de St. Plechelmuskerk uit De Lutte lieten zich van hun beste kant horen en hadden bij hun uitvoering de volle aandacht van het publiek. Dat de optelsom van een harmonieorkest en een koor drie is bleek bij de gezamenlijke uitvoering van Highland Cathedral en Panis Angelicus. Niet voor niets dat het publiek de middag besloot met een staande ovatie.

Een moment waarop zij de nieuwe concertkleding van het orkest goed kon aanschouwen. Met de heren in smoking en de dames in feestelijke zwarte kledij is voor onze muziekvereniging een wens in vervulling gegaan. Achter de schermen is lang gewerkt om de financiering rond te krijgen. Met een bijdrage van het Coöperatiefonds van de Rabobank Twente Oost, de Gelderman Stichting, sponsor Volker loon-en grondverzetbedrijf en een donatie kon zowel het harmonieorkest en de slagwerkgroep in het nieuw gestoken worden. Het was dan ook een trots gevoel om een gezamenlijke een foto te kunnen maken en de kleding aan het publiek te mogen tonen. Dat zij dit waarderen bleek uit de vele positieve reacties die de leden over hun nieuwe outfit hebben mogen ontvangen.

Zij wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2015. Uiteraard hopen we u aankomend jaar bij onze vele muzikale activiteiten te mogen begroeten!

Op zondag 21 december houdt de Sint Plechelmus Harmonie haar jaarlijkse kerstconcert in de St. Plechelmuskerk van De Lutte. Het programma begint om 15:30 uur en het harmonieorkest onder leiding van Henk Veneman zal dan diverse werken in de sfeer kenmerkend voor het Kerstfeest uitvoeren. Het programma swingt met de Christmas Dance Party,  gaat terug naar de middeleeuwen met A Medieval Christmas en vervolgens viert u kerstmis in stijl van de barok met Baroque Tryptich. Wellicht verrassend in het programma is de titelsong van de film As it is in Heaven, Gabriella's Song welke wordt vertolkt door Danieke Vrijkorte, een talentvolle zangeres uit eigen gelederen.

Dit jaar verleent het dames- en herenkoor uit De Lutte haar medewerking aan het kerstconcert. Een koor dat naast Gregoriaans ook het kerstrepertoire beheerst. Zo staan The First Nowell, Es ist ein Ros entsprungen en Chante a Noël op het programma. Gezamenlijk met het harmonieorkest wordt het werk Highland Cathedral uitgevoerd. Daarnaast zal een koperkwintet hen ondersteunen bij het werk Panis Angelicus. Hierdoor wordt u met zang en muziek helemaal in de kerstsfeer gebracht.

Bijzonder aan het concert is dat het harmonieorkest in het nieuw gestoken is. Het was een lang gekoesterde wens van de muziekvereniging om uitvoeringen te kunnen geven in kleding die beter bij de entourage van haar concerten past. Subsidies van Rabobank Twente Oost en de Gelderman Stichting, een sponsorbijdrage van Volker B.V. loon & grondverzetbedrijf en een donatie hebben het mogelijk gemaakt dat het orkest in smoking en galakleding op het podium kan verschijnen. Daarnaast bedankt de vereniging Herenmode Olde Weghuis uit Oldenzaal welke bijzonder prettig heeft meegewerkt om alle heren netjes en betaalbaar in het nieuw te steken.

Een concert dat u gewoon niet mag missen en de toegang is ook nog eens gratis! Graag zien we u zondag 21 december om 15:30 uur.

Concertsponsor:

Op 1 oktober start de jaarlijkse donateurskaartenactie van de Sint Plechelmus Harmonie.
Een actie die in het leven is geroepen om een bijdrage te vragen voor al hetgeen onze vereniging voor de dorpsgemeenschap doet. Het lijkt heel gewoon, Sinterklaasoptocht, inhalen communikantjes, de carnavalsoptocht, Koningsdag, de palmpasenoptocht, het Plechelmusfeest en andere dorpsactiviteiten, de harmonie is erbij. Activiteiten waar wij ook graag in de toekomst onze medewerking aan blijven verlenen. Hiervoor moeten wij wel nieuwe leden opleiden, instrumenten onderhouden en ook kunnen repeteren.
Door ons voor € 7,- als donateur te steunen draagt u daar een zeer belangrijk steentje aan bij. Dus als een van onze leden in oktober of november bij u aan de deur komt om te vragen of u ons ook in 2015 wilt steunen vertrouwen wij op een positief antwoord!

SponsorKliks

SponsorKliks

Aanmelden Nieuwsbrief

Sponsoren

02-SPAR-Schreur.jpg

Kalender

December 2023
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Agenda

Geen evenementen