Welkom

op de website van de "Sint Plechelmus Harmonie"
uit de Lutte.

Op deze website vindt u informatie over de muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie die is opgericht op 2 maart 1902.

Sint Plechelmus Harmonie - Fotosessie 2012

Muziekvereniging Sint Plechelmus Harmonie ter gelegenheid van het 110 jarig jubileum
d.d. zondag 20 mei 2012 in het Arboretum Poort-Bulten in de Lutte
© foto Sint Plechelmus Harmonie

Op zondag 22 december houdt de Sint Plechelmus Harmonie haar jaarlijkse kerstconcert in de St. Plechelmuskerk van De Lutte. Het programma begint om 15:30 uur en het harmonieorkest onder leiding van Henk Veneman zal dan diverse werken in de sfeer kenmerkend voor het Kerstfeest uitvoeren. Op het programma staan ondermeer ondermeer Christmix en Three Chistmas Miniatures maar ook het bekende werk Jesu, Joy of Man's Desiring van J.S. Bach.
Dit jaar verleent het Luchtmacht Mannenkoor haar medewerking aan het kerstconcert. Het koor bestaat uit 60 (gewezen) militairen die onder leiding van Rienus oude Kempers een aantal nummers uit haar veelzijdige repertoire ten gehore zal brengen. Zo kunt u onder andere luisteren naar Du Hirte Israel, Veni Jesu en het Tsjechische Narodil se Kristus Pán hetgeen vrij vertaald Christus is geboren betekent. Tot slot wordt gezamenlijk met het harmonieorkest het werk Finale 1988 uitgevoerd.

Naast het harmonieorkest en het Luchtmacht Mannenkoor zal deze dag ook het jeugorkest van de Sint Plechelmus Harmonie een optreden verzorgen. Op 22 december vindt tevens de jaarlijkse Twentse midwinterhoornwandeling plaats die dit jaar door de Blaasgroep De Lutte wordt georganiseerd. Vanaf 14:00 uur zal het jeugdorkest op het eindpunt in het centrum van De Lutte diverse kerstliederen ten gehore brengen.

Hiermee wordt u een dagvullend programma geboden. Vanaf 10:00 uur kunt u bij Erve Boerrigter starten met een wandeling die u door de prachtige omgeving van De Lutte voert en waarbij u langs 27 blaaspunten komt. Op deze punten zullen blazers uit heel Twente maar ook uit Duitsland met de 'Oale Roop' hun opwachting maken. Bij terugkomst in De Lutte kunt u luisteren naar het jeugdorkest en aansluitend om 15:30 uur het kerstconcert bijwonen. Wanneer u tijdig start hoeft u niets te missen en alle activiteiten zijn gratis toegangkelijk. Tot dan!

Het Luchtmacht Mannenkoor (LMK) vertegenwoordigt met veel enthousiasme de Koninklijke Luchtmacht op diverse formele en informele gelegenheden. Hiernaast geeft het koor zelf concerten en verleent desgevraagd haar medewerking aan diverse concerten en overige manifestaties. Het koor bestaat uit circa 60 (gewezen) militairen die het uniform van de Koninklijke Luchtmacht mogen dragen, in dit uniform treden zij dan ook op. Het repertoire van het koor is veelzijdig: serieus en lichtvoetig. Nederlandse-, Engelse-, Franse- en Duitse stukken staan er op, maar ook Italiaanse-, Russische- en Oekraïense liederen, alsmede Amerikaanse negro-spirituals en Latijnse (kerk)liederen.

De muzikale leiding is in handen van Rienus Oude Kempers. Hij begon zijn loopbaan bij de Luchtmacht in 1967, maakte onderdeel uit van het 315 squadron op de Vliegbasis Twenthe en was tot 2003 hoboïst in de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Hiernaast is hij docent en dirigent van meerdere koren en orkesten. Zo was hij van 1999 tot 2008 ondermeer dirigent van de Sint Plechelmus Harmonie.

Meer informatie over het Luchtmacht Mannenkoor kunt u vinden op hun website: www.lmkweb.nl

De slagwerkgroep van Harmonie Caecilia uit Ootmarsum organiseert voor het zevende jaar op rij een slagwerkavond. Ook dit jaar zorgen zij samen met andere slagwerkgroepen uit de regio voor een spectaculaire en afwisselende avond.
De Chr. muziekvereniging Crescendo uit Overdinkel, de slagwerkgroep van de Sint Plechelmus Harmonie uit De Lutte en muziekvereniging St. Caecilia uit Geesteren zorgen dat "Het Damast" gevuld wordt met het geluid van slaginstrumenten. De avond wordt afgesloten met een “grote finale” waar alle groepen samen het nummer “Disco Ender” ten gehore brengen. Net als voorgaande jaren beloofd het weer een gezellige muzikale avond te worden voor zowel de muzikanten als muziekliefhebbers. U bent dan ook van harte welkom op zaterdag 30 november in Het Damast. Het programma start om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 staat de koffie voor u klaar! De entree voor deze avond is gratis.

SponsorKliks

SponsorKliks

Aanmelden Nieuwsbrief

Sponsoren

16-Arno-Kuipers.jpg

Kalender

December 2023
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Agenda

Geen evenementen